piektdiena, 2013. gada 9. augusts

Hammer of the Gods (2013)

Ievads: 
Šovakar savu uzumanību veltīju 2013. gada filmai "Hammer of the Gods".

Filmā nedaudz piesaistīja tieši vikingu tēma, lai gan reklāmas rullītis bija diezgan truls. Kā vēlāk noskaidroju, rullītis nemaz ne tuvu neatspoguļoja filmā notiekošo.

Sižets no veidotāju puses:

Vikingu ieņemtajā Britānijā 871. gadā, Hammer of the Gods vēsta par pasauli, kruas vienīgā kopējā valdoda ir vardarbība.. Jauns vikingu karotājs, Steinars (Charlie Bewley), sava tēva, vikingu karaļa sūtīts, dodas vecākā brāļa, kurš sen atpakaļ padzīts no karaļvalsts, meklējumos. Steinara pārsteidzošais ceļojums pār biedējošo ienaidnieku teritotiju palīdz viņam labak izprast to, ko viņa tēvs no viņa sagaida - kļūt pat nežēlīgu un nepiedodošu sava troņa mantinieku.

Mans ieskats filmā:

Varbūt manu objektīvo vērtējumu aizēnoja fakts, ka nesen noskatījos 1. sezonu lieliskam seriālam par vikingiem - Vikings, kurā vikingi tika attēloti kā ļoti spēcīgi karotāji, dievbijīgi ar izteiktu goda kodeksu.

Filma seko prinča Steinara ceļojumam kopā ar nelielu bariņu vairāk vai mazāk uzticamu biedru. Viņi dodas karaļa pirmdzimtā (Steinara brāļa) meklējumos. Dažnedažādi (dažreiz homoseksuāli) pārsteigumi viņus sagaida ceļā. Reliģijai te nav vietas.

Filma bija visnotaļ aizraujša, bez gariem dialogiem. Diemžēl, visvairāk pievīla neizteiksmīgās (nedabiskās) cīņas ainas un tām neatbilstošā mūzika. Vienubrīd piefikseju, ka zobenu šķindoņa notiek dubestepa fonā. Varbūt esmu vecmodīgs, bet tas īsti neatbilst vikingu garam.

Kā vēl dažus trūkumus varētu minēt reliģijas neskaidrību. Lai arī filmā skaidri tiek pavēstīts, ka Steinars ir atteicies no Vikingu dieviem, viņa līdzbiedri (kuri no ticības attiekušies nav) piemin to, ka nogalinātie ienaidnieki (filmā konkrēti Sakši) nonāks ellē. Tas ir samērā neprecīzi, jo Valhalla ir vikingu debesis, kur nonāk krītot kaujā, vikingu ellē nonāk no vecuma slimības vai nejaušas nāves...Attiecīgi vikingu ienaidniekam nav paredzēta pat elle, jo viņš nesimpatizē vikingu dieviem.

Nedaudz negatīva lieta noteikti ir mūsdienīgi izteicieni, kas vietām dzirdami filmā.

Pašā filmā nedaudz negatīvas izjūtas rada asinsgrēks, nodevība un dažādas blēdības.

Filmā no sākuma līdz beigām ir jūtama brāļu sāncensība, kas katru motivē rīkoties pēc saviem ieskatiem. Tas padara filmu visnotaļ interesantu.

Skatoties filmu oriģinālvalodā (angļu) un bez subtitiriem, ieteicamas ir spēcīgas angļu valodas zināšans, jo bieži ir jūtams izteikts akcents, kā arī valdoas temps paātrinās.

Spriežot pēc ķērpjiem notikumu norises vietās, filma uzņemta pie dabas krūts. Tas ir tiešam patīkami, jo ļauj iejusties filmā, nedomājot par mūsdienu pasaules piesārņojumu. 

Pazīstamākais no aktieriem, šķiet, varētu būt Elliot Cowan, kas nesenu atpazīstamību guvis lieliskā seriālā Da Vinci's Deamons.

Filmas beigas ir visnotaļ izcilas. Rada pacilātības sajūtu.

Noteikti neieteiktu šo filmu sievietem vai bērniem. Filma ir samērā nopietna, tādēļ pacietīgs noskaņojums ir viens no priekšnoteikumiem.

Manā skatījumā 7 balles no 10.

Par šo filmu kino: naudu nemaksātu.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru